Magyar fanfiction portál
Keresés
Menü
Hírek
Fanfiction archívum
Ismertetők
Szavazások
GYIK
Blog
Észrevételek
Hírküldés
Linkek
Taglista
Legjobbak
Ajánlott könyv

2.690Ft helyett 2.152Ft!!!
Statisztika
Jelenleg
943db hír
17db szavazás
75db link
160db megjegyzés
16db GYIK bejegyzés
1065db fanfiction
133db blog bejegyzés
6437db regisztrált felhasználó
található az oldalon.
Köszöntjük legújabb tagunkat, tündelány-t!
Jelenleg 31 látogató böngészi az oldalt. Hol?

Hírek
Előzetes A legnagyobb ellenségből
AgiVega 2005.03.10 22:01:24-kor írta:
Aldyr ötlete nyomán úgy döntöttem, hogy felrakok ide egy kis ’előzetest’ a trilógiám harmadik részéből. A fordítás még soká lesz kész, de szeretnék mindenki megnyugtatni, hogy folyamatban van, és egyszer biztosan kész lesz :)
Addig is itt egy rövid kivonat A legnagyobb ellenség prológusából:


* * * * *


„…Hedvig elbeszélt egy esetet egy tizenhárom éves lányról, kinek szülei évekkel korábban elhaltak. A bácsikája nevelte föl, egy mogorva és zsémbes varázsló, aki nem fordított gondot arra, hogy megtanítsa unokahúgát, hogy tartsa kordában a varázserejét. A leány történetesen felrobbantotta a helyi templom oltárát, és a muglik nyomban lefogták. Addig kínozták, míg beismerte, hogy boszorkány. A leányt máglyán égették meg.Hallván ezt a históriát Godrik nagyon haragos lett és olyan jelzőkkel illette a muglikat, melyeket nem bír el papír és ténta. Soha nem hallottam tőle ilyen szavakat. Helga hanyagul vállat vont és megjegyezte: - Kellene egy iskola a boszorkányoknak és varázslóknak, ahol elsajátíthatnák, hogyan kell varázsolni és kordában tartani varázserejüket.


Arckifejezéséből ítélve nem is sejtette, mily bölcs dolgot mondott. Csak akkor ébredt rá, hogy valami szokatlant mondhatott, amikor Hedvig, Godrik (és talán jómagam is) tágra nyílt szemmel bámultunk reá.


- Mi az? – pislogott, és idegesen igazgatta ébenfekete hajfürtjeit (állandóan ezt teszi, amikor zavarban van, a haját csavargatja - roppant idegesítő szokás) – Valami rosszat mondtam?


- Éppen ellenkezőleg, drágám! – Hedvig átölelte őt. – Zseniális vagy!


No most már Helga is meglepődött. – Azt gondolod, jó ötlet? Egy varázsló iskola?


- A legjobb idea, amelyet évek óta hallottam – jelentette ki Godrik igen komolyan, de komolysága ellenére szeme ragyogott az izgalomtól.


Mire elváltunk aznap este, eltökéltük, hogy alapítunk egy iskolát a varázsló ifjaknak. Helga kedvenc, Roxy nevű varacskos disznaja után Roxfortnak neveztük el…”


Madame Cvikker tátott szájjal nézett föl a könyvecskéből.


- Ez a napló bizonyára azóta van itt, hogy az iskolát alapították! – mormogta. – Hogyhogy soha nem találta meg senki? – Nyilvánvaló volt, hogyha a kopogószellem nem zavarja meg Irmát, most sem találta volna meg a naplót, hanem valószínűleg csak a hónapokig tartó rendszerező munka végén…


Már éppen be akarta csukni a könyvecskét és asztala egyik Hóborc-biztos fiókjába zárni, amikor egy kis pergamen-darab hullott ki belőle. Irma lehajolt, felvette és látta, hogy többszörösen összehajtogatták.


Kihajtogatta és most már látszott, hogy egyáltalán nem kicsi, hanem nagyon is nagy pergamen, gondosan kidolgozott, szépen írt betűkkel. Úgy nézett ki, mintha kódexmásoló szerzetesek írták volna.
>br>
Azonban mégsem írhatták mugli szerzetesek, mivel az írás arany tintával készült és négy címerpajzs volt rajta, a pajzsokon rajzokkal (oroszlán, kígyó, sas és borz) amely rajzok mozogni látszottak.


Amikor Irma rájött, miféle iratot talált, majdnem elejtette meglepetésében.* * * * *


Remélem, ígéretesnek találtátok ezt a néhány bekezdést.


Mielőtt azonban A legnagyobb ellenség felkerülne ide, fel fog kerülni egy másik hosszú sztorim, ezúttal egy számotokra meglehetősen ismeretlen univerzumban, Artemis Fowl világában. Ez szintén ifjúsági (gyerek) könyvsorozat, és magyarul csak az első két kötet jelent meg, angolul nemsokára várható a negyedik. Egy csodagyerekről, a 12 éves Artemisről szól, aki lányos neve ellenére fiú, ráadásul bűnöző zseni. Egy szép nap elhatározza, hogy váltságdíjért elrabol egy tündért… Ebben a könyvben új értelmet kap a ’tündérmese’ szó. Itt a tündérek nem varázspálcás, kívánságokat teljesítgető lények, hanem állig felfegyverzett ’kommandósok’, akik megostromolják a Fowl kúriát, hogy kiszabadítsák elrabolt tisztjüket… Magával ragadó, szórakoztató történet, és mindenkinek melegen ajánlom. Egyébként Eoin Colfer írta, én pedig roppant módon élveztem, hogy az ő csodás karaktereivel játszhattam :)


AgiVega(7846 olvasás)7 megjegyzés érkezett a hírhez:


2006.02.14 17:51:04-kor Simmy írta:
Szuper jó, a tetszésem nagyon elnyerte, s a tekintetem itt is ragadt, aztán a zord világ zajló vizein tovasuhantam...s a törékeny álmok, és érzéketlen valósághitek ütköztek bennem...;'-(
Sok jó írást kívánok! Gréti;-)
2005.09.12 20:14:59-kor AgiVega írta:
Kedves rajongó! Még át kell olvasnom és a lektoromnak is át kell olvasnia, mielőtt felkerül ide. Egyébként meg jobban szeretem akkor elkezdeni felrakni a történeteimet, amikor már készek, mert akkor egy-két napos időközökkel rakhatok fel újabb fejezeteket, és így az olvasó nem őrül bele, hogy heteket vagy hónapokat kell várnia egy új fejezetre. Nektek is jobb így, hidd el.
2005.09.07 15:24:05-kor ismeretlen látogató írta:
Nem raknátok fel az elkészült részét a rajongok kedvéért?

egy rajongo
2005.07.12 16:53:31-kor AgiVega írta:
Kedves János: talán jövő év elején. Már két fordító dolgozik rajta, de még mindig lassan halad a fordítás :(
2005.07.06 19:56:11-kor ismeretlen látogató írta:
Mikor lesz fent az egész??Janos
2005.04.01 18:51:59-kor AgiVega írta:
Itt is válaszolok, csak hogy mások is lássák: Nyugodj meg, a Legnagyobb ellenség NEM az alapítókról fog szólni, csak a prológusban szerepeltek az alapítók. A maradék 30 fejezetben Harry, Ginny és a gyerekeik fognak főszerepelni. Leginkább Harry, Harry fia Daniel és Daniel két iskolai barátja.

Ági
2005.03.26 20:30:57-kor ismeretlen látogató írta:
Remélem meg nézed ezt a hozzá szolást, vagy hiába pötyögtem a bilenytyüket na mind.
Azt a kartam mondani hogy olyan furi hogy ez a az alapitokról fog szolni. Mert én aztat hitem hogy Harry és a gyerekei és persze feleségéről fogy zsolni vsgy az is lessz benne, najó ha el olvastad eztet szeretném ha válaszolnál az e-mail címemmre az pedig a követ kező vagy msn -en.
Ja címem: fizsofi@freemail.hu

Üdv Zsófi
vagy Aurora Black
Megjegyzést csak regisztrált felhasználók írhatnak. Regisztrálj vagy jelentkezz be!
Szavazás
Kapsz visszajelzéseket az olvasóidtól?

Nagyon lelkesen írogatnak nekem!
Néhány törzsolvasóm írja meg a véleményét
Sokat tanulok a kritikáikból
Csak a dícséreteket olvasom el
Néha indoklás nélkül leteremtenek
Legtöbben csak annyit írnak, hogy tetszett vagy se
Alig kapok bármilyen visszajelzést
Sose volt semmi reakció az írásaimra
13601 szavazat
Eredmény
19 hozzászólás

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció
Elfelejtetted jelszavad?